2 hónapos a kisfiam

Remélem hiányoltátok az utóbbi időben a friss bejegyzéseket, most kiderül nagyjából miért is nem volt időm eddig új írásokat alkotni.  Mondjuk a bejegyzés címéből az okosabbak már következtethetnek rá. :) Igaz, hogy eddig igazán személyes jellegű dolgokról nem írtam, de mostantól kezdve ilyesmire is sort kerítek néha, ha úgy adódik.

Hát igen, május 4-én megszületett a kisfiam, Benjámin, 3,9 kilóval 59 centi hosszúsággal. Addig a pillanatig nem is igazán értettem meg mit jelent apának lenni, amikor először foghattam kezemben Benit. Ekkor viszont minden helyére került és csodálatos érzés volt.

Amint láthatjátok már a születésekor kifejezetten nagy haja volt, ami elég ritka tulajdonság a kisbabáknál, a kórházban senkinek nem volt ilyen és azóta is mindenki egyből a haját csodálja, amikor először megpillantják. A kölyök szépen fejlődik, majd 5 kiló lett azóta (a születés után a kórházban kb. fél kilót szoktak fogyni a babák, tehát 3 és fél kilóval vittük haza), többnyire remek étvágya van. Beni nem csak testileg növekszik szépen, de egészen elképesztő gyorsasággal fejlődnek ki képességei, jóval a szokásosnak vett korhatárok előtt csinál szinte mindent. Például már egy ideje hasra tud fordulni a hátáról, és folyamatosan edzi magát, hogy hasról újra hátra tudjon fordulni és ez már hajszál híján sikerült is neki, úgyhogy szerintem napok kérdése és összejön a dolog, amire normál esetben fél éves korban képes a legtöbb csecsemő. Amikor otthon vagyok minden gyerekkel kapcsolatos feladatban igyekszek segíteni a páromnak, pelenkázok, öltöztetek, büfiztetek és fürdetem a kicsit.

Emellett persze minnél többet játszok és foglalkozok vele, nem is hagyja a baba, hogy sokáig ne történjen körülötte semmi. Nagyon szereti, ha megyünk valahová, vagy ha hozzánk jönnek vendégek. Terveink szerint az augusztus végi Holdfényconra már ki is fog látogatni egy-két órára, hogy lássa mivel foglalkozik az apja. :)

A kisfiam mellett az utóbbi időben főleg az Assassin’s Creed Reneszánsz regény munkálatai kötötték le a comicsinvesten kívüli időmet, a mai nap végre sikerült is nyomdába adni. Elképesztően élénk az érdeklődés a könyv iránt, részletek rövidesen egy külön blogbejegyzésben.

8 hozzászólás “2 hónapos a kisfiam” bejegyzésre

 1. Plazma szerint:

  Mikor megszületik 1 várva várt gyermek,
  az élet dolgai értelmet nyernek.
  Anyaszív, apaszív dobban meg 1 párban,
  új fénnyel ragyognak a világra hárman.
  Sok boldogságot és egészséget kívánok!

 2. rhynn szerint:

  Gratulálok!!! :)

 3. zoli79 szerint:

  Hehe. Gratulálok! Képregényeket jó magasra feltenni!

 4. Kaine szerint:

  Na, végre te is beálltál a sorba, megtudtad, milyen szülőnek lenni. :) Gratula a picihez. ;-)

 5. comicsinvest szerint:

  Köszönöm. Hát igen, nem siettem el a dolgot. :)

 6. Perity Ilona szerint:

  Szép a kisbaba, gratulálunk Ica, Karcsi

 7. Perity Ilona szerint:

  Szép a kisbaba, gratulálunk.
  Ica,Karcsi

 8. Nagy Ildikó szerint:

  Csodálatos a” Pici”! Gratulálok Nektek! Ildi

Itt lehet hozzászólni !