Demon’s Souls – Black Phantom Edition

Az európai játékosoknak egy évet kellett várni, hogy az amerikai megjelenés után kézbe vehessék ezt a gyöngyszemet. A játék készítőjének elmondása szerint az eredeti kiadó Sony nem hitt igazán a Demon’s Souls-ban ezért eredetileg csak Ázsiában jelent meg, majd utána az Atlus vitte el Amerikába és Európába végül a Namco-Bandai kiadásában került. Nem kellett volna izgulni egyik kiadónak sem, mert a játék váratlanul sikeres lett mindenhol. A Demon’s Souls Black Phantom Edition volt az első játék amit valaha elő rendeltem, mert az volt az érzésem, hogy egy ilyen kult játékot ebben a szép kiadásban gyorsan el fognak kapkodni és igazam is lett. Az idegeim alaposan borzolta, hogy 3 hét alatt sikerült ideérnie a játéknak a postázás után és mire végre megjött már mindenhonnan kifogyott. Aztán még újra került némi készlet az üzletekbe de a Namco-Bandai bevallása szerint a Black Phantom Edition teljesen sold-out lett gyakorlatilag alig több mint egy hónap alatt. Gyorsan jöjjön egy kép amiből talán látni, hogy miért lelkesedtek ennyire a vásárlók ezért a játékért, amit a PS3 játékoknál megszokott 50 fontos áron, viszont egyáltalán nem megszokott kivitelben és tartalommal dobtak piacra Európában.

Ahogy látható extraként kaptunk egy 140 oldalas színes strategy guide-ot, ami ennél a játéknál valóban nagyon sokat fog segíteni, egy keményfedeles art-book-ot és egy soundtrack cd-t is.

Mindezt egy külső, vékony kartondobozba csomagolták, aminek az a hátránya, hogy rendkívül sérülékeny, bár az én példányom viszonylag épségben megúszta a postázást.

Azt art-book-tól annyira nem voltam elájulva, mert nagyrészt a játékban is látható képeket használt néhány kivételtől eltekintve de ettől függetlenül szép kis könyvecske.

Az extrákon kívül a játék normál kézikönyve is színes és hasznos, úgyhogy itt aztán tényleg sok mindent kapunk a pénzünkért a kivitelt tekintve.

Aki lemaradt volna erről a kiadásról annak be kell érni a mezei változattal, ami elvileg mostanában jelenik meg és a felsorolt extrákat nem fogja tartalmazni viszont olcsóbb is lesz. Ez a játék legendásan nehéz és komplex egy olyan időszakban amikor a legmenőbb címek sokszor olyan egyszerűek mint a fakocka és a casual réteg igényeihez vannak hangolva. Ahogy nekiindulunk hamarosan tapasztalni fogjuk, hogy itt egy apró hiba is karakterünk életébe kerül. Már az első pályánál is vannak olyan mezei ellenfelek, akik még a játék vége felé is amikor már azért komolyan táposak vagyunk, pillanatok alatt ki tudnak nyírni ha nem figyelünk. Az egész kalandra jellemző ez, a legtöbb ellenfél olyan erős, hogy ha néhány (sokszor egy is elég) direkt találatot bekapunk tőlük azonnal végünk. Nekünk pedig ezeken az ellenfeleken kell végigküzdeni magunkat, de ha jól választunk karaktert akkor ez nem is lesz mindig annyira nehéz mint ahogy elsőre gondolnánk. Az ellenfeleken kívül maga a terep is nagyon veszélyes, minden lépésünkre oda kell figyelni, hiszen itt ha végünk akkor a pálya elejétől kell újra indulnunk. Ennek ellenére a nehézség szinte soha nem válik frusztrálóvá, sőt inkább inspirál. Fantasztikus érzés, hogy ilyen körülmények között is továbbjutunk és ilyen erős ellenfeleket is legyőzünk ilyen vagy olyan módon. Emellett a játéknak van egy teljesen egyedi multiplayer aspektusa is, ami tovább növeli az élményt. Az első végigjátszás 60 órát vett igénybe nálam de én messze nem teljesítettem mindent amit lehetett volna. Egy bajom van most, egy ilyen élmény után nehéz olyan játékot találnom amivel szívesen játszanék, mivel a Demon’s Souls minősége sajnos ritka mint a fehér holló. Legalábbis számomra. Búcsúzóul itt a játék intrója, ami szerintem jól visszaadja, hogy milyen hangulatra számíthatunk ha belevágunk.

Címkék:

Egy hozzászólás “Demon’s Souls – Black Phantom Edition” bejegyzésre

  1. P szerint:

    üdv tudnál segíteni az érdekelne hogy: A PlayStation 3 exkluzív Demon’s Souls-ban kitől kapod meg a “Soulsucker” varázslatot?

Itt lehet hozzászólni !