Letölthető játékok dobozosan?

Általában nem egy játékkal játszom egyszerre, hanem van egy főjáték amivel az adott időszakban a legtöbbet játszom, de emellett mindig van egy-két másik cím is amivel játszogatok hébe-hóba párhuzamosan. A következő két játékban emellett még az is közös, hogy elsősorban letölthető játékként ismeretesek, ennek ellenére van dobozos verziójuk is. Először jöjjön a Trine ami ténylegesen megérdemli a dobozos kiadást, sőt!

Magyarországon még nem láttam boltban így Angliából rendeltem meg, kedvező áron. Aki nem PC-n játszik (csak erre jött ki dobozban) hanem PS3-on, az letöltheti a PSN Network-ről 15 dollárért (valószínű fent van a Live-en is, de X-box hiányában ezt nem tudom biztosan). A PC dobozos verzió fóliásan valamivel olcsóbbra jött ki mint a 15 dolcsi. A Trine egy alapvetően 2D-s platform játék, ahol néhol gondolkodni is kell a továbbjutáshoz, de a grafika hihetetlenül gyönyörű, felveszi a versenyt bármelyik 3D-s HD játékkal. A kalandban 3 különböző karakterünk van más-más képességekkel, de egyszerre csak egyet tudunk irányítani viszont bármikor válthatunk a karakterek között hiszen az adott szituáció dönti el melyiküket érdemes használnunk.

A játékot a barátnőmmel játszottam végig, mivel ketten vagy akár hárman is játszható együtt kooperatív módban, így sokkal lendületesebb és jelentősen könnyebben és gyorsabban teljesíthetővé válik. Még így is nagyjából 10 órát töltöttünk el vele, egy játékos módban ennél jóval hosszabb lesz az első végigjátszás.

A másik cím amiről most írni szeretnék a Zeno Clash. Egy ideje terveztem ennek is a megvásárlását, aztán kiderült, hogy magyar kiadásban is megjelent 2500ft-os áron, a doboz szerint magyar felirattal.

Az első csalódás akkor ért amikor kibontottam a csomagolást, ugyanis a fenti fotón első pillantásra jól mutató Útmutató mindössze egy félbehajtott lap, aminek az egyik oldalán egy látványos színes kép van. Persze ez is több a semminél. A másik csalódás ami már jóval komolyabb volt telepítés közben ért. A Steam-en keresztül lehet aktiválni a játékot, a megadott kóddal ami az ember saját account-jához rendeli a játékot, tehát innentől kezdve más nem tud játszani vele csak én, tehát ezzel használtan eladhatatlanná vált a termék. Persze erre a dobozon semmi nem figyelmeztet, mindössze annyit ír, hogy internet szükséges a telepítéshez. Internet nélkül természetesen telepítés után sem lehet elindítani. A magyar kiadó CD Projekt még ennyi negatív benyomást is tovább tudott fokozni azzal, hogy a borítón nagy logóval hirdetett magyar feliratnak nyomát sem találtam sehol. Szerencsére ez engem nagyon nem befolyásolt, mivel jó vagyok angolból de aki nem bírja ennyire a nyelvet az nagyot koppan mert sok a szöveg a játékban és nem is könnyű szövegekről van szó. Innen már csak úgy lehetett volna lejjebb süllyedni ha játék is csalódást keltő de szerencsére nekem bejött. Ez egy FPS nézetű beat-em up, egyedi, szürreális világgal, ami nagyon látványos és elborult. Az ellenfelek sem szokványosak, mindenféle hol idióta, hol félelmetes külsejű egyén elagyabugyálására lesz lehetőségünk, persze néha minket fognak alaposan megruházni, hiszen nem egy könnyű játékról van szó, bár a nehézségi szint nem egyenletes, érthető módon a játék vége felé kerülünk egyre inkább izzasztó helyzetekbe de kevésbé gyakorlott játékosoknak már az első harc is okozhat fejfájást. :) Ime:

A harcrendszer egyszerűen elsajátítható de kellően változatos ahhoz, hogy ne legyen unalmas. A Zeno Clash-t én nagyjából 5-6 óra alatt játszottam végig de volt annyira szórakoztató, hogy úgy érezzem, hogy még néhány órát eltöltöttem volna vele. Összegezve azt kell mondjam, hogy ez egyértelműen a letölthető játék kategóriába esik, szerintem a 2500ft-ot csak annak éri meg, aki amúgy is hajlandó kifizetni ennyit a letöltésekért. A magyar kiadót ismerve lesz még leértékelve ez a dobozos verzió 1000ft-ért is, annyiért viszont mindenképpen javasolt lesz beszerezni.

Címkék: ,

Itt lehet hozzászólni !