2010. augusztus havi archívum

Demon’s Souls – Black Phantom Edition

2010. augusztus 18. szerda

Az európai játékosoknak egy évet kellett várni, hogy az amerikai megjelenés után kézbe vehessék ezt a gyöngyszemet. A játék készítőjének elmondása szerint az eredeti kiadó Sony nem hitt igazán a Demon’s Souls-ban ezért eredetileg csak Ázsiában jelent meg, majd utána az Atlus vitte el Amerikába és Európába végül a Namco-Bandai kiadásában került. Nem kellett volna izgulni egyik kiadónak sem, mert a játék váratlanul sikeres lett mindenhol. A Demon’s Souls Black Phantom Edition volt az első játék amit valaha elő rendeltem, mert az volt az érzésem, hogy egy ilyen kult játékot ebben a szép kiadásban gyorsan el fognak kapkodni és igazam is lett. Az idegeim alaposan borzolta, hogy 3 hét alatt sikerült ideérnie a játéknak a postázás után és mire végre megjött már mindenhonnan kifogyott. Aztán még újra került némi készlet az üzletekbe de a Namco-Bandai bevallása szerint a Black Phantom Edition teljesen sold-out lett gyakorlatilag alig több mint egy hónap alatt. Gyorsan jöjjön egy kép amiből talán látni, hogy miért lelkesedtek ennyire a vásárlók ezért a játékért, amit a PS3 játékoknál megszokott 50 fontos áron, viszont egyáltalán nem megszokott kivitelben és tartalommal dobtak piacra Európában.

(tovább…)

Avatar, de melyik?

2010. augusztus 16. hétfő

Az Avatar szó hallatán manapság majdnem mindenkinek James Cameron filmje jut eszébe elsőre és az Avatar – az utolsó léghajlító rajzfilmsorozat másodszorra. A mozgóképek mellett van bizony Avatar képregény is, amiből három album található gyűjteményemben de azt hiszem ezt a képregényt alig ismeri valaki, merthogy semmi köze a híres Avatarokhoz.

(tovább…)

Letölthető játékok dobozosan?

2010. augusztus 5. csütörtök

Általában nem egy játékkal játszom egyszerre, hanem van egy főjáték amivel az adott időszakban a legtöbbet játszom, de emellett mindig van egy-két másik cím is amivel játszogatok hébe-hóba párhuzamosan. A következő két játékban emellett még az is közös, hogy elsősorban letölthető játékként ismeretesek, ennek ellenére van dobozos verziójuk is. Először jöjjön a Trine ami ténylegesen megérdemli a dobozos kiadást, sőt!

(tovább…)