2010. április havi archívum

Ezt olvasom most: gonosz szuperhősök és varázslók

2010. április 21. szerda

Ismét két kötetet mutatok be vagyis inkább két sorozatot, mindkettő szigorúan 18 éven felülieknek szól.

(tovább…)

Videójátékos mangák: Zelda és Kingdom Hearts

2010. április 16. péntek

Sok videó játékot feldolgoznak Japánban manga változatban, közülük elég kevés jelenik meg angol nyelven. Most bemutatok két nagy címet ezek közül.

Zelda mangákból jelenleg 9 kötet kapható angolul, ebből a nagygépes Zelda köteteket láthatjátok a képen.

(tovább…)

Alan Moore gyűjteményem IV.

2010. április 13. kedd

Újabb két kötet következzen a gyűjteményemből. Moore-tól ha jól meggondolom a kedvenc képregényem a League of the Extraordinary Gentlemen vol 1., de vicces módon ez nincs meg nekem semmilyen formában, egyrészt mivel a HC-t már nem tudtam megszerezni régebben, azóta pedig nem is kerestem az igazat megvallva, másrészt a füzetekre és az Absolute Edition-re sajnáltam a pénzt. A Loeg vol 2. HC viszont megvan nekem, ez a kötet is jó ritka és elméletileg értékes, de ismét csak vicces módon ebből sikerült vagy két éve hozzájutnom egy másik példányhoz is, amit jó sokáig árultam a Comicsinvesten mire elvitték (miután leértékeltem) 6500ft-ért, ami egy átlagos forint árnak számít egy 25 dolláros kötetért.

(tovább…)

Nintendo kézi konzoljaim + Resident Evil DS

2010. április 8. csütörtök

Akkor következzen az első videójátékos tematikájú bejegyzés, remélhetőleg a képregényes olvasók sem rohannak el ettől sikítva. :)

Másfél évvel ezelőtt vásároltam az első kézi konzolomat, ami egy Sony PSP (gyengébbek kedvéért Playstation Portable) volt. Azelőtt nem vettem komolyan a kézi gépeket, azt gondoltam, hogy lebutított, ócska játékok jönnek ki ezekre és, hogy csak olyanok játszanak velük akik játékmániások és nem elég nekik az otthoni gép, mindenhol játszani akarnak. A PSP megvétele is elsősorban a barátnőm ötlete volt, ő akart igazán vele játszani és addig nyaggatott, amíg belementem a vásárlásba. Hamar rákattantam én is a gépre, rájöttem, hogy egyáltalán nem az a lényeg, hogy akkor játszunk vele, amikor nem vagyunk otthon (bár jól jön amikor mondjuk a bankban vagy máshol fél órát kell várakozni). Otthon bármelyik fotelbe vagy szobába el tudunk vonulni játszani, akár néhány percre is, nem úgy mint a nagy gépeknél, amikkel csak akkor játszanék, ha legalább egy órám van erre a célra. Aki együtt él valakivel tudja, hogy ez nagyon jól jöhet. :) (tovább…)